Nieuw: verdiepingstrainingen

Op veler verzoek is er een reeks nieuwe trainingen ontwikkeld samen met Ireen Boon van Trias Politica.

Winnende overheidspresentaties                                                                                         Steeds meer overheden willen de inschrijvende partijen zien voordat wordt overgegaan tot gunning. Een presentatie of een pitch is dan onderdeel van de aanbesteding. Maar hoe weet je wat ze willen horen? Hoe kun je onderscheidend zijn zonder de regels te overtreden? In deze gloednieuwe training bouwen we aan een sterke pitch. Een pitch die naadloos aansluit bij de vragen van de aanbestedende dienst en die jou als presentator stevig doet staan en gericht doet antwoorden.

Social Return
Steeds vaker zien inschrijvers zich geconfronteerd met de eis dat op een overheidsopdracht mensen ‘uit de kaartenbakken’ van de gemeente moeten worden ingezet. Bestaand personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt telt voor die eis niet mee. Hoe ga je daarmee om? Is dat allemaal verplicht? Kun je eronder uit? Waar vind je de capabele mensen? En bovendien: wat kost dat eigenlijk allemaal?

Vragen Stellen
Een van de meest onderschatte momenten waarop je invloed kunt hebben op een aanbesteding, is de vragenronde. De mogelijkheid tot het stellen van vragen beperkt zich niet tot technische of inhoudelijke onduidelijkheden. Ook (onverzekerbare) aansprakelijkheden kunnen tijdens de vragenronde ter discussie worden gesteld en worden aangepast. De vragenronde is juist hét moment bij uitstek om de aanbesteding te beïnvloeden. Bijvoorbeeld door de eisen naar beneden te laten bijstellen zodat je toch wel kunt meedingen of juist de eisen omhoog te laten bijstellen zodat je zeker weet dat je belangrijkste concurrent niet kan meedoen.

Wij werken zo veel mogelijk met voorbeelden en knelpunten uit jullie eigen praktijk. Voor deze trainingen zijn maximaal 20 plaatsen per dagdeel beschikbaar. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Wees er dus snel bij want vol is vol.

In de  brochure-nieuwe trainingen 2018 lees je uitgebreide informatie over de trainingen.
Mocht je naar aanleiding daarvan nog vragen hebben, dan is onze collega Angelique hiervoor beschikbaar via info@schofaerts.nl of 06-11808277.
Direct aanmelden kan natuurlijk ook via het bovengenoemde emailadres of telefoonnummer.

Winnende overheidspresentaties- 13 maart 2018 – Ireen Boon – Abcoude
Social Return – 13 maart 2018 – Kim Schofaerts – Den Haag
Vragen Stellen – 10 april 2018 – Ireen Boon en Kim Schofaerts – Abcoude