MKB Groei Event groeit ook!

Dinsdag 13 juni was World Forum het toneel voor het MKB Groei Event. Voor de 2e keer en met succes! Bijna 700 Haagse ondernemers waren er bij!

Na een motiverende bijdrage van wethouder Karsten Klein, luisterden we naar het dynamische en vooral humoristische verhaal van Pieter Zwart; CEO van Coolblue. Aan gespreksstof geen gebrek; er kwamen mooie plaatjes en cijfers voorbij.

Vanuit MKB Den Haag was ik moderator tijdens een van de inspiratiesessies. Als moderator praat ik de gesprekken aan elkaar, zorg voor structuur, maar bovenal wilde ik voor interactie zorgen. Dit deed ik aan de hand van een aantal stellingen, waarbij de toehorende ondernemers met een rode of groene kaart hun mening kenbaar konden maken. Het thema van de sessie was “Hoe kun je zaken doen met de gemeente?”. Aan de hand van een lokaal bedrijf hebben we de uitdagingen en kansen doorgenomen. De Taskforce Aanbesteden werd gretig ontvangen en leverde zelfs een aantal nieuwe deelnemers op. De Taskforce is er op gericht om de kansen te vergroten voor Haagse ondernemers om opdrachten bij de Gemeente Den Haag te krijgen. MKB Den Haag signaleert veel verbeterpunten als het gaat om inhoudelijke communicatie over mogelijkheden en procedures.

De bijeenkomst werd afgesloten met speeddates in kleine groepen, welke wederom op een bepaald thema gericht waren. Met een borrel en hapjes op de informatiemarkt genoten we nog even na. Ik zie voor dit prachtige evenement zelf ook nog groeimogelijkheden. Op naar editie 2018!

groeievent