Dream, girl

De prachtige avondzon boven de Caballerofabriek, moest gisteravond wijken voor dichte gordijnen en de lichten uit. Tijd voor een inspirerende film!
Op initiatief van Rosan Gompers en Sharon Martens werd de film Dream, girl vertoond aan ruim 50 vrouwen. Allen startende of al meer ervaren ondernemers.

Dream, girl is een zogenaamde storytelling documentary. We volgen daarin een jonge filmmaakster, die haar allereerste documentaire maakt over vrouwelijk ondernemerschap. De wijze waarop ze de vrouwen aan het woord laat en hen in beeld brengt is bijzonder. Ik was met name geïnspireerd door de boekverkoopster Clara Villarosa, die op haar 80e toch nog een vierde/vijfde stap in het ondernemerschap doet, door een uitgeverij te beginnen.

Met zelf inmiddels bijna 20 jaar ondernemerschap op zak, mocht ik op de kruk plaats nemen voor het nagesprek. De gespreksleidster wilde mij graag laten vertellen over de kansen die ik heb aangepakt in mijn carrière. En die kansen in retroperspectief met het nu. Samengevat zie ik alleen maar meer en meer kansen voor jonge (vrouwelijke) ondernemers. Vele organisaties zetten hun deuren open met een hulpaanbod; enige voorzichtigheid daarbij geboden. Ga nooit voorbij je eigen kracht en droom!

Wat mij verder in deze documentaire opvalt en het daardoor ook anders maakt, is de Amerikaanse positiviteit en girlpower. Iets waar je met enige nuchterheid eigenlijk door heen wilt kijken, maar waar de dames je toch goed weten te raken en je oprecht inspireren. Ook wetende dat de kansen voor vrouwelijke ondernemers toch nog net even anders liggen dan in Nederland. Want ja, in een ideale wereld volgen we allemaal ons hart en maken we dromen waar. Een must see wanneer je de kans krijgt! Dit is hun website www.dreamgirlfilm.com

IMG_2830