Blik op 2016: Kansen voor ondernemers

 

De eerste week van het jaar zit er alweer op. Natuurlijk wens ik iedereen een heel goed en gezond 2016 toe! Nog even terugkijkend, was 2015 voor Schofaerts.nl een heel mooi jaar. Van de opening van het kantoor in de derde ambachtsschool hier in Den Haag en verschillende mooie nieuwe opdrachten in het publiek-private domein tot de vele partijen die ik heb mogen begeleiden bij hun inschrijfstrategie op aanbestedingen.

Verder is de samenwerking met partner Ireen Boon (Trias politica) geïntensiveerd. Zo hebben we een belangrijke stap gezet door voor inschrijvende partijen van aanbestedingen een meerdaagse opleiding te ontwikkelen. Met deze ‘Masterclass succesvol aanbesteden’, heb je als deelnemer de mogelijkheid om binnen enkele dagen het volledige inschrijftraject onder de knie te krijgen. Uniek in Nederland! In samenwerking met de Aanbestedingskalender hebben Ireen en ik de Masterclass vervolgens in de markt gezet en gegeven. De deelnemers waren zeer positief en komend jaar gaat de Masterclass op herhaling.

Ook voor MKB Den Haag heb ik in 2015 een aantal zaken en projecten op de rit gekregen. Het project Jongeren in de Lift groeit bijvoorbeeld langzaam maar zeker uit tot een professioneel instrument om kansen voor jongeren op een baan te vergroten en wordt nu ook buiten de gemeente Den Haag uitgerold.

Vooruitblik 2016

Ook 2016 belooft een interessant jaar te worden. Zo treedt in april de nieuwe aanbestedingswet in werking en met een goede strategie biedt dit veel kansen voor ondernemers. Met de wet wordt een gedegen voorbereiding nog meer van belang.

Het is voor inschrijvers steeds lastiger om hun onderscheidend vermogen goed te vertalen naar de vragen van de aanbestedende dienst. Alleen antwoord geven op de vraag is daarbij niet meer voldoende. Je moet steeds meer voorwerk doen om als winnende partij uit de bus te komen. Dit betekent een gedegen voorbereiding en het willen verdiepen in de opdrachtgever. In 2015 heb ik hier een methode voor ontwikkeld om in een beperkte tijd het maximale rendement er uit te halen en ga ik verder met ontwikkelen van instrumenten om ondernemers daarin te ondersteunen.

Ook in mijn rol als bestuurslid van MKB Den Haag wordt 2016 in meerdere opzichten een heel interessant jaar. Ik mag daar nu nog niets over zeggen, maar verwacht binnen enkele dagen nieuws te kunnen brengen. Benieuwd? Houd deze website de komende dagen in de gaten!

Kim Schofaerts

 

IMG_3531